Kolmen ullakkohuoneiston mittatilauskalusteet

Tämän Helsingin kantakaupungin kolmen ullakkohuoneiston tilauksen lähtökohtana oli vaalea ja musta puukeittiö, sekä niihin kiinteästi integroitavia muita mittatilaus kaapistoja.

Vaalea ja musta puukeittiö olivat tilakokonaisuutena haasteellisia suunnitella, koska tilojen korkeudet vaihtelivat ja kalusteissa haluttiin yhdisteltävän useita eri käyttötarkoituksia.  Vaaleassa ja mustassa kokonaisuudessa mittatilaus kaapisto alkaa spa tilan pyyhe, – ja vaatesäilytyksestä josta kalusteet kääntyvät kulman jälkeen muodostaen eteisen vaatesäilytyskaapistot. Eteisen vaatesäilyskaapistojen jälkeen kalustus ohittaa piiloon toteutetun kalusteisiin integroidun wc:n, jonka ohitettuaan kalustus kääntyy keittiöksi ja kiertää koko keittiötilan ympäri kolmella seinällä. 

Vaalean ja mustan klassisen tilauksiin sisältyivät myös makuuhuoneiden kalusteet, vaatehuoneiden kalusteet, kirjahylly sekä kodinhoitohuoneiden kalusteet.

50- luvun fiftarityylinen nykyaikaan tuotu musta puukeittiö oli myös haasteellinen suunnitella tilan pienuuden ja monimuotoisuuden vuoksi. Tämäkin kokonaisuus sisälsi tilasta toiseen jatkuvia kalusteita vinoihin pintoihin sovitettuina. Keittiön kulmasta kalustus kääntyi ja jatkui eteisen säilytyskalusteiksi. Eteisen kalusteita tuli myös portaiden alle josta kalustus jatkui säilytyskalusteeksi olohuoneen puolelle. Ovien mustien pintojen maalaus toteutettiin automaalilla automaalaamossa ja lakatut pinnat viimeisteltiin puleeraamalla ne käsin lopulliseen kiiltoonsa.


Näissä asuinkäyttöön saneeratuissa ullakkotiloissa eri asuntojen kaikkien kiinteiden kalusteiden suunnittelu oli mukavan haastavaa. Tilojen suunnitteluvaiheessa tilat olivat rakenteiltaan keskeneräisiä ja tiliojen hahmottaminen vaati erityisen paljon paneutumista. Kaikista perheen kolmen asunnon kalustuksista muodostui tilasta toiseen hienoja kokonaisuuksia!

 

Etusivu     Facebook     Instagram